Video Gallery

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Νοε 2018
 
Σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης παρουσιάστηκε η Επιστημονική Επιτροπή του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο θα στεγαστεί στην Αγιά Σοφιά μαζί με το μουσείο της ΑΕΚ, με Επίτιμο Πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη και Πρόεδρο την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Απρ 2018

Απόσμασμα της εκπομπής "Καθημερινά και Απλά" της ΕΡΤ3 όπου ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης παρουσιάζει την πολυθεματική έκθεση "Πόντος, δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη". Η πολυθεματική έκθεση πραγματοποιείται από τις 27 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου 2018, στο περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 02 Ιουν 2015

Υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Τόσκα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 18:00-20:00, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των 350.000 τουλάχιστον μαρτυρικών θυμάτων, η οποία συντελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα 1914-1922. Ομιλητής ήταν και ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

πηγή: AMNAwebTV

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μάιος 2015
Εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τα θύματα των Ελλήνων του Πόντου. Θεσσαλονίκη 2005
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Αυγ 2014
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας του Νομού Μαγνησίας και το Κέντρο Ποντιακών Μελετών, σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Φωτιάδη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, σας παρουσιάζουν μια ιστορική και μουσική ξενάγηση, ένα ταξίδι δεκατριών αιώνων με επιλεγμένα τραγούδια τα οποία θεματικά αγγίζουν, θίγουν, σχολιάζουν ή ερμηνεύουν ιστορικά στιγμιότυπα του ένδοξου ή άδοξου παρελθόντος μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Βόλου την Κυριακή 17/2/2008.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06 Σεπ 2013
 
Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος σχολιάζει τα εκθέματα της πολυθεματικής έκθεσης "ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ" στο στρατόπεζο Παύλου Μελά.
 
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06 Σεπ 2013
 
Ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης ξεναγεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο στην πολυθεματική έκθεση με τίτλο "Πόντος - Δικαίωμα στη Μνήμη" που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Norwalk στα πλαίσια του 20 Εθνικού Συνεδρίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Ιουν 2013
Τραγουδούν: Ακριτίδης Χρήστος, Βασιλειάδης Αχιλλέας, Θεοδοσιάδης Κώστας, Θεοδωρίδης Παναγιώτης, Ιορδανίδης Μπάμπης, Καραπαναγιωτίδης Κώστας, Νικολαίδης Στάθης, Νικολαίδου Πέλλα, Παρχαρίδης Αλέξης, Παρχαρίδης Στάθης, Σοφιανίδης Γιώργος, Στεφανίδης Γιώργος, Φωτιάδης Βασίλης.
Λύρα: Βεροιώτης Θόδωρος, Καλλιοντζίδης Μιχάλης, Κουγιουμτζίδης Ανδρέας, Πιπερίδης Δημήτρης, Πουταχίδης Θεόφιλος, Σανίδης Γιάννης, Σιαμίδης Κώστας, Τσακλίδης Κώστας, Τσενεκίδης Χρήστος.
Νταούλι:Κώστας Φουλίδης.
Αφήγηση:Τάκης Βαμβακίδης, Ελένη Τσακιρίδου.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μάιος 2013
 
Τα εγκαίνια της πολυθεματικής έκθεσης "ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ" στην πόλη Norwalk των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τραγουδούν : Αλίκη Καγιαλόγλου και Αντέμ Μπεσκίογλου.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μάιος 2013
 
Η ομιλία του Κωνσταντίνου Φωτιάδη στα εγκαίνια της πολυθεματικής έκθεσης "ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ" στο Δήμο Αχαρνών.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Απρ 2013
 
Ο Κ. Φωτιάδης σχολιάζει τα εκθέματα της πολυθεματικής έκθεσης "ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ", στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Απρ 2013
 
Η πολυθεματική έκθεση "Πόντος Δικαίωμα στη Μνήμη" του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Απρ 2013
 
Η τελευταία φορά που τραγούδησε το Αηδόνι του Πόντου, ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ. Πέθανε στις 30 Μαρτίου 2005, σε ηλικία 71 ετών, από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η σορός του ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα, όπου απέτισαν φόρο τιμής εκατοντάδες Πόντιοι.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Μαρ 2013
 
Η ομιλία του Βάσου Λυσσαρίδη, στα πλαίσια της Πολυθεματικής Έκθεσης "ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ", στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, 15.5.2009.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01 Μαρ 2013
 
Η ομιλία του Νεοκλή Σαρρή, στα πλαίσια της Πολυθεματικής Έκθεσης "ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ", στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, 15.5.2009. Ο Νεοκλής Σαρρής υπήρξε καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση κυρίως στην Οθωμανική περίοδο. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Φεβ 2013
 
Η Λιζέττα Νικολάου και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης σε ένα τραγούδι για την Πόλη, στα πλαίσια της Πολυθεματικής Έκθεσης του Κωνσταντίνου Φωτιάδη στην Τεχνόπολη Αθήνας στις 15.5.2009.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Φεβ 2013
 
Ομιλία του Κωνσταντίνου Φωτιάδη, Καθηγητή Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια της Πολυθεματικής Έκθεσης "ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ", στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, 15.5.2009.
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Δεκ 2012
 
Ο Καθηγητής της Νεώτερης Ιστορίας Κωσταντίνος Φωτιάδης ήταν μεταξύ των ομιλητών στην παρουσίαση του νέου βιβλίου "Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;" του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου.
 
Επεισόδιο 1
Επεισόδιο 1
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Νοε 2012

Σειρά 12 αυτοτελών 45λεπτων εκπομπών για την ιστορία, τα ήθη, τον πολιτισμό των απανταχού Ποντίων που φιλοδοξεί να καταγράψει την ιστορική πορεία του ποντιακού ελληνισμού αλλά και την σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι Πόντιοι στην Ελλάδα στην Τουρκία και στην Ρωσία. Θα ψηλαφίσει κάθε πλευρά που αφορά το παρελθόν και το παρόν των βασανισμένων αυτών Ελλήνων επιχειρώντας μια σύνθετη και μοντέρνα τηλεοπτική αφήγηση. Πιο αναλυτικά τρεις θα είναι οι θεματικοί άξονες που θα διασχίσουν την δημιουργία αυτής της σειράς. Α) μια σειρά επεισοδίων θα αφορά την ιστορία των Ποντίων από την αρχαιότητα ως την απομάκρυνση από τις εστίες τους. Τα επεισόδια αυτά θα ασχοληθούν επίσης με τις δυσκολίες της εγκατάστασης τους στην Ελλάδα καθώς και με το κύμα των νεοπροσφύγων Ποντίων που κατέλυσε την χώρας μας μετά την διάλυση των πρώην χωρών του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ. Στον ίδιο κύκλο επεισοδίων θα εστιάσουμε και σε μικρότερες «ιστορικές ενότητες», που παρουσιάζουν όμως μεγάλο τηλεοπτικό ενδιαφέρον όπως π.χ. την ιστορία της Παναγίας Σουμελά. Β) κάποια επεισόδια θα ασχοληθούν με τον ποντιακό πολιτισμό και συγκεκριμένα, το ποντιακό τραγούδι ως έκφραση της τρισχιλιόχρονης ποντιακής ιστορίας, όπως και την λογοτεχνία, την γλώσσα και το θέατρο που εκφράζουν την πολιτιστική ιδιαιτερότητα της ποντιακής ψυχής και που ως τώρα αποτελούν ένα άγνωστο και όμως πολυτιμότατο κομμάτι του Ελληνικού πολιτισμού.